Sport | 03. juni 2022

Øyasæter tatt ut til verdenscup

Erling Holst Øyasæter får sesongstart i Polen om to veker.

Øyasæter tatt ut til verdenscup
Erling Øyasæter (t.v.) skal ro me
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøyfredag 03. juni 2022 05:40

Det norskelandslaget sto over verdenscupåpningen i Beograd, og får sesongstart i verdenscup 2 i polske Poznan 17. til 19. juni.

I går kveld ble uttaket offentliggjort.

Erling Holst Øyasæter fra Os Roklubb er blant 19 utøverer, 4 av de fra Hordaland, som skal delta:

Kristoffer Brun, Bergens Roklub
Maia Lund, Bergens Roklub
Mathias Wie, Bergens Roklub
Erling Øyasæter, Os Roklubb

Øyasæter skal ro en ny båt i et nytt énåret prosjekt i firer uten styrmann.

Der skal han ro sammen med Mathias W Føyner, Ole A. Storlien og Einar Solbakken.

– Båten gjør stadig viktige fremskritt på trening og gjennom regattaene på Årungen. Båten trenger tid, men det er viktig å vise at vi gir dem tid fremover, skal vi kunne løfte oss på enåretsiden internasjonalt igjen, skriver landslagsledelsen i uttaksbrevet.

Erling Øyasæter i godt humør etter sølv i singelsculler. (Foto: Privat)
Les ògPremiedryss i NM - historisk sølv til Os Roklubb

Dette skriver landslagsledelsen om utøverne:

PR1W1X: Birgit Skarstein.
Birgit har vist strålende resultater helt siden 2017 og har utviklet seg mye under vinteren og våren nå på Årungen etter OL - gullet i Tokyo og deltakelse i 2 PL på 8 mnd både i Tokyo og Beijing. Selv med kort tid på vannet siden oppstart, har hun allerede prestert på verdensrekordtider under testrace i Portugal.

M1X 1: Kjetil Borch.
Kjetil har vært en pålitelig medaljør under de siste års mesterskap og WC, med sølv i OL i Tokyo. Han har hatt en lang pause fra ro- ingen, men viste allerede på sin første samling for året i Portugal, at han blir å regne med i kampen om de edle medaljene fremover. Er nå under rehabilitering etter kneoperasjon.

W1X: Siri E Kristiansen.
Etter enighet omkring uttaksløp forrige uke, er det besluttet at Siri går i 1x i Poznan. Hun har vist sterk utvikling i vinter og våres, og presterte sterkt i 1x på testrace i Lago Azul. Pga sykdom har hun ikke fått deltatt på regattaene på Årungen i mai, men er nå i stigende form. Blir hennes internasjonale debut i 1x.

LM2X 1: Lars Benske – Ask Tjøm.
Har etter trening i Portugal og på Årungen, i Årungenregattaen, vist seg som den raskeste av våre to lettvekts 2x, som har fortsatt en god progresjon de siste ukene. Blir spennende å følge deres interna- sjonale debut i Poznan.

LM2X 2: Jens Holm - Oskar Sødal.
De to har konkurrert i samme båt ifjor og oppnådde da en 3 plass i Saubaudia WC3. Oskar og Jens har rodd fort på trening og trenger konkurransetrening for videre utvikling.

W2X: Thea Helseth –Jenny Rørvik.
Jentene viser god fart og utvikling etter flere uttaksløp i forrige uke og under Årungenregattaen. Et spennende lag som faktisk også har rodd mye sammen som junioroere. Båten er satt for denne regatten og vil evalueres videre for å finne den raskeste båten av de 3 kvinnene i åpen klasse.

LW2X: Maia Lund - Oda Aagesen.
Maia og Oda har brukt våren godt på å samkjøres i båten, og har vist gode tegn på fart under Årungen-regattaen, samt i 1x samme regatta, og i testrace i Portugal - både i 1x og 2x. Blir en spennende internasjonal debut i båtklassen som har et stort skifte etter Tokyo.

M4X: Martin Helseth – Kristoffer Brun – Oscar Helvig – Erik Solbakken.
Båten består ifra Tokyo med et bytte av stroke - ut er nå Olaf og Kristoffer gjør nå jobben som tungvekter her. Et spennende lag med mye internasjonal erfaring og som er revansjelystne på fart i båten oppe mot de store lagene.

M4- Mathias W Føyner- Ole A Storlien-Erling Øyasæter- Einar Solbakken
Båten er nykomponert for sesongen etter Marks mål om økt en- året satsning. Gutta har rodd 2- og 4 - siden første rosamling i februar og viser gode tegn til en stabil utvikling på tross av flere av- brekk med sykdom og skader på mannskapet. Gutta viser sterk vilje og ønske om å ro fort sammen. De trenger tid for å utvikle seg og bli trygge på internasjonal fart, og sendes for viktig læring og steg vi- dere inn i sesongen.

Ledere/ trenere
Mark Emke – Landslagssjef trener 4x/4-, M1x
Sebastian Baranzano – Trener W2X , W1X , LW2x x 2
Johan Lidberg – Trener PRW1x, LM2x
Daniel Berge - Sportslig leder/ team manager og fysioterapeut Lars B Myhrer - Fysioterapeut

Laget går inn i Poznan med stor spenning som ett stort lag, og er ydmyke til for- vetningene om at mange av båtene har et ungt mannskap og er nye i lag. Trenerteamet håper og tror vi fortsatt skal klare å leve opp til målsetningen om «en medalje på hver World Cup». Laget ser frem til å møte verdenseliten og er nysgjerrige på om en ny måte å trene på nå gir noen nye svar allerede denne regattaen !

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Hald deg oppdatert med Midtsiden

Få tilgang til alt innhald frå Midtsiden-redaksjonen. Som abonnent hjelper du oss på veg til å kunna dekka endå meir av det som skjer i Os!

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Frå 145 kr/md.
Les meir og bestill

Abonnementet blir fornya kvar månad. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.