Næringsliv | 31. mars 2023

Samba Marin kjøper nok en elbåt

– Vi er svært fornøyd med den forrige båten, Fox Energy, sier Eirik Haugland, daglig leder i Samba Marin.

Samba Marin kjøper nok en elbåt
Dette er den andre hybridbåten Progreen skal levere til Samba Marin på under et år.
Eirin Eriksen Horvei
Eirin Eriksen Horveifredag 31. mars 2023 09:55

Progreen og Samba Marin har inngått kontrakt på levering av nok en 24 meter hybrid katamaran arbeidsbåt av design P24C fra Progreen. Båten skal leveres mot slutten av 3. kvartal 2023.

Dette er den andre båten Progreen skal levere til Samba Marin på under et år.

Den første båten, Fox Energy, ble levert i november 2022.

Vi var på omvising om bord ved ankomst:

I en pressemelding i dag forteller Progreen om nok en bestilling fra Samba Marin.

Det nye fartøyet, som vil få navnet Fox Power, blir utstyrt med en batteripakke på 716 kWh, Power Management System og er tilrettelagt for tilkobling til landstrøm.

– Med den erfaringen vi har fra Fox Energy var valget enkelt å bestille båt nummer to fra Progreen, sier Eirik Haugland, daglig leder i Samba Marin.

– Vi i Samba Marin er svært fornøyd med Fox Energy. I vår strategiplan skal vi utvikle oss med nye fartøy som gir oss et lavere CO2 avtrykk. Når vi besluttet at vi skulle investere i enda et nytt fartøy, så vi blant annet på boforhold, brukervennlighet, systemer og hybrid.

Progreen er et selskap lokalisert på Fitjar som både utvikler, bygger og leverer miljøvennlige service- og arbeidsbåter til blant annet havbruksmarkedet. Selskapet ble etablert i 2021 og eies 50/50 av aktørene som står bak henholdsvis Heimli Ship Design og Salt Ship Design.

– Vi er stolte over å kunne levere nok en båt til Samba Marin. At en eksisterende kunde kommer tilbake til oss er den beste tillitserklæringen vi kan få, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Samba Marin, uttaler daglig leder i Progreen, Andreas Siglen, i pressemeldingen.

Han forteller også at Progreen er i gang med et større byggeprogram og kommer til å ha flere båter klar for levering til kunder i 2024.


Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Les meir om

Last ned Midtsiden-appen idag

No kan du følgja nyhende frå Os - rett i appen.

  • Gratis å lasta ned
  • Bli varsla straks noko skjer
  • Tilgjengeleg i App Store og Google Play Store
Last ned appen

For å få tilgang til alle sakene i appen må du vera abonnent.