Nominert til «Entrepreneur of the Year»

Brødrene Aspenes kan vinne pris.

Brørne Espen og Knut Jarle Aspenes. (Arkivfoto frå 2021 og 2016, foto: Kjetil Vasby Bruarøy))
Kjetil Vasby Bruarøy
Kjetil Vasby Bruarøytorsdag 25. nov. 2021 15:43

Pressemelding:

Tirsdag 30. november er det duket for regionskåring for Vestland i årets norske runde av EY Entrepreneur Of The Year.

Regionskåringene startet i Oslo og fortsatte deretter i Tromsø, Larvik, Stavanger og Trondheim.

Nå står Bergen for tur. I år er det til sammen 29 nominerte i det anerkjente vekstskaperprogrammet, som har finale i Oslo 27. januar.

Leder for regionskåringen i Vestland og partner i EY, Ina Rosenberg, forteller at de er godt fornøyde med årets nominasjoner.

– I årets program har vi med et flott knippe regionale finalister som virkelig evner å tenke nytt, se muligheter og skape varige verdier og arbeidsplasser, sier Rosenberg.

– Entrepreneur Of The Year er et program som hedrer vekstskaperne i samfunnet vårt. Deres rolle er kanskje ekstra viktig i en tid der vi skal gjenoppbygge næringslivet etter Covid-19, samtidig som vi jobber for en grønn omstilling.

– Vestland har i år noen svært interessante kandidater som spenner bredt fra produksjon av betong- og anleggsprodukter, app- utvikling, elektrifisering og digitalisering av havbruksnæringen, produksjon av måle-, kontroll- og navigasjonsinstrumenter og stillassystemer og flytebrygger.

– Våre nominerte har evnet å skape vekst enten gjennom ny virksomhet, eller gjennom endringsprosesser i eksisterende virksomhet. Begge deler er imponerende og nå er vi spent på å høre juryens vurderinger på tirsdag, fortsetter hun.

EY Entrepreneur Of The Year ble første gang arrangert i Milwaukee i 1986, og feirer sitt norske 20-årsjubileum i år.

Tidligere norske vinnere de siste årene inkluderer næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), Henrik Badin i VOW og Per Grieg jr. i Grieg Seafood.

Kåringen gjøres av en uavhengig jury, sammensatt av representanter fra næringslivet. I 2021 er programmet verdens største vekstskaperprogram – med kåringer i mer enn 60 land. Vinnerne fra hvert land vil til slutt delta som landsrepresentanter i den globale finalen.

Disse kjemper om en plass i finalen

Av de fem selskapene som er nominert fra Vestlandet er tre fra Bergen, en fra Os og et selskap fra Askøy.

Espen Aspenes og Knut-Jarle Aspenes, i Alutec AS. Alutec produserer og leverer Jamax stillassystem og flytebrygger, og de er involvert i hele verdikjeden fra smelting og sveising av metall til ferdige produkter.

Dag Arthur Aldal, i ClampOn AS. ClampOn utvikler og produserer en bred portefølje av unike ultralyd-sensorer til bruk i olje- og gassindustrien.

Øyvind Bakke, Stig Kalvenes og Vidar Rabben i Fjord Maritime AS. Fjord Maritime er en teknologibedrift innen elektrifisering og digitalisering av havbruksnæringen.

Christer Nordvik, i FotMob AS. FotMob er en av verdens mest populære fotball-apper med over 20 millioner nedlastninger.

Espen Mikalsen, i Nobi AS. Nobi er et ledende betong- og industrikonsern, med tjenester innen virksomhetsområdene vann og avløp, bygg, samferdsel, ferdigbetong og sand samt byggevarer og arbeidstøy

Om EY Entrepreneur Of The Year

· EY Entrepreneur Of The Year er verdens største vekstskaperprogram med kåringer i over 60 land.

· Hensikten med programmet er å fremheve og hedre personer som bidrar med nye ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser.

· EY Entrepreneur Of The Year er i 2021 inne i sitt 20. år i Norge og blir arrangert for 34. gang internasjonalt.

· Siste års vinnere: Henrik Badin i VOW ASA (2020), Jan Christian Vestre i Vestre AS (2019), Per Grieg jr. i Grieg Seafood ASA (2018)

· EY Entrepreneur Of The Year fokuserer på vekstskaperen i selskapene. For å bli kåret til EY Entrepreneur Of The Year må man være innovativ, ha entreprenørånd, evne til å drive lønnsomt og bærekraftig, samt inneha personlig integritet og påvirkningskraft. Videre må vedkommende ha eierinteresser og inneha en ledende stilling i selskapet.

Juryen

· Hans-Petter Mellerud, gründer og CEO av IT-selskapet Zalaris og tidligere vinner av EY Entrepreneur Of The Year (2017) i Norge.

· Hilde Midthjell, gründer, næringslivsleder og investor

· Elisabeth Grieg, deleier i Grieg Gruppen og styreleder i Grieg Maturitas

· Rikke E. Høvding, Head of Public Affairs i Nordea

· Øystein Moan, styreleder i Visma

· Bjørn Maarud, styreleder i Cutters og tidligere toppsjef i en rekke virksomheter

· Karl-Christian Agerup, tech-pioner, investor og gründer

Spennande? Vil du ha ukas høgdepunkt i innboksen?

Bli medlem du også!

Di støtte gir liv til lokalavisa vår.

  • Tilgang til alt innhald
  • Utan bindingstid
  • Sommartilbod frå 5 kr
Få sommartilbodet

Abonnementet blir fornya kvar måned. Du kan seia opp kor tid du vil, og blir då ikkje belasta for neste periode.